Практики та юристи київського офісу Baker McKenzie отримали значну кількість відзнак та рекомендацій у новому виданні Ukrainian Law Firms: a Handbook for Foreign Clients (ULF) за 2024 рік, комплексному дослідженні ринку юридичних послуг України під час безпрецедентного періоду 2022-2023 років. Найвищі позиції в рейтингу підтверджують, що фірма є лідером з вирішення низки складних трансакційних, корпоративних та регуляторних питань в різних галузях права.

У виданні 2024 року київський офіс відзначений як Провідна фірма (Leading Firm) у десяти галузях практики, а саме: антимонопольне і конкуренційне право; банківське та фінансове право, ринки капіталу, реструктуризація боргу; корпоративне право та M&A; енергетика та природні ресурси; інтелектуальна власність; інформаційні технології (ІТ) та телекомунікації; трудове право; фармацевтика та охорона здоров'я; нерухомість та будівництво, земельне право; та податкове право (консультування).

Видання також відзначило такі практики київського офісу у категорії Усталені практики (Established practices): агробізнес, фінансові технології, міжнародна торгівля (заходи захисту торгівлі та регуляторний комплаєнс; сировинні товари; міжнародні контракти та митне право), судове вирішення спорів (внутрішніх і міжнародних); податкове право (трансфертне ціноутворення).

В індивідуальних рейтингах партнери київського офісу були визнані виданням ULF як Авторитетні фахівці (Authorities) у своїх відповідних практиках:

• Керуючий партнер Сергій Чорний – у банківському та фінансовому праві, ринках капіталу та у галузі реструктуризації боргу;
  • Партнер Сергій Піонтковський – у галузі енергетики та природних ресурсів;
  • Партнер Руслан Дроб'язко – у праві інтелектуальної власності.

Крім того, шість юристів київського офісу були рекомендовані виданням як Провідні юристи (Leading individuals) у відповідних галузях:

• Керуючий партнер Вячеслав Якимчук – у корпоративному праві та M&A;
  • Партнерка Оксана Сімонова – в антимонопольному та конкуренційному праві;
  • Партнерка Ліна Немченко – у галузі нерухомості, будівництва та земельного права;
  • Партнер Геннадій Войціцький – у податковому праві (консультування);
  • Партнер Андрій Москалик – у корпоративному праві та M&A; у галузі енергетики та природних ресурсів;
  • Радниця Мар'яна Марчук – у трудовому праві.

Видання також визнало Експертами (Notable practitioners) ще десятьох юристів київського офісу:

• Партнер Геннадій Войціцький – у галузі трансфертного ціноутворення;
  • Партнер Олексій Столяренко – у праві інтелектуальної власності та інформаційних технологіях (IT);
  • Партнер Ігор Сюсєль – у галузі судового вирішення спорів (внутрішніх);
  • Радниця Ольга Міхеєва – в антимонопольному та конкуренційному праві;
  • Радниця Ксенія Прохур – у галузі судового вирішення спорів (внутрішніх);
  • Старша юристка Ганна Смирнова – у банківському та фінансовому праві, ринках капіталу та у галузі реструктуризації боргу;
  • Старша юристка Альона Бонь – у корпоративному праві та M&A;
  • Старша юристка Вікторія Іщенко – у галузі енергетики та природних ресурсів;
  • Старша юристка Надія Філозоп – у галузі міжнародної торгівлі (заходи захисту торгівлі та регуляторний комплаєнс);
  • Юристка Ольга Святенька – у галузі фармацевтики та охорони здоров'я.

Про Ukrainian Law Firms: A Handbook for Foreign Clients (ULF)

Видання ULF, яке публікується вже 21 рік поспіль, стало провідним джерелом інформації для порівняльного аналізу ринку юридичних послуг України. Довідник містить аналітику від провідних юристів-практиків, а також результати дослідження ринку юридичних послуг України, яке проводиться щороку. Рейтинг 2024 року фокусується на досягненнях юридичних фірм за 2022-2023 роки та досліджує нові та перспективні галузі права, які стали надзвичайно важливими через війну, зокрема військове право, правові питання сектору безпеки та оборони, воєнні злочини та юридичні аспекти мобілізації, а також заходи з відновлення економіки. http://ukrainianlawfirms.com.